Ułatwiają codzienną pracę w kuchni, wpływają na oszczędność czasu i energii związanej z przygotowywaniem posiłków. Potrafią zdziałać cuda z produktami spożywczymi. Jakościowe maszynki i roboty kuchenne powinny stanowić podstawowe wyposażenie domowej i restauracyjnej kuchni. Jakie rodzaje maszynek znajdziesz w Masters Team i na co zwrócić uwagę przy zakupie urządzeń?
48,90 zł
389,00 zł
299,00 zł
115,00 zł
129,00 zł
229,00 zł
229,00 zł
49,90 zł
106,90 zł
164,00 zł
119,00 zł
89,00 zł
99,00 zł
94,60 zł
Maszynki do robienia makaronu
Domowe kluski nie mogą równać się z tymi kupowanymi w sklepach. Jeśli planujesz rozpocząć produkcję własnej pasty, warto zainwestować w jakościowe maszynki do robienia makaronu. W ofercie producentów znajdziesz zarówno ręczne maszynki do makaronu, takie, jakimi posługiwały się nasze mamy i babcie, jak i elektryczne urządzenia. Które z nich wybrać? Ręczne maszynki do makaronu są bardzo proste w obsłudze, nie zajmują dużo miejsca w kuchni i świetnie radzą sobie z wykrojem różnego rodzaju makaronu.
Maszynki, które znajdziesz w ofercie Masters Team, wykonane są najczęściej ze stali nierdzewnej i charakteryzują się takimi cechami jak:
- możliwość przymocowania urządzenia do stołu lub innej powierzchni roboczej,
- łatwość w obsłudze i czyszczeniu urządzenia,
- możliwość nie tylko wykrojenia, ale również wyrobienia ciasta na pierogi ravioli, spaghetti, lasagne, tagliatelle,
- uzupełnienie zestawu dodatkowymi nożami do wycinania ciasta o określonej szerokości.
Maszynki do krojenia makaronu z elektrycznym napędem najczęściej wyposażone są w wymienne nakładki, a ich praca pozwala na szybkie uzyskanie pożądanego efektu. Warto wybierać maszynki elektryczne wtedy, gdy masz już doświadczenie w wyrabianiu ciasta na makaron.
Wielofunkcyjne maszynki do mielenia mięsa
Ręczne maszynki do mięsa od lat nie tracą na popularności. Świetnie sprawdzają się nie tylko przy obróbce mięsa, ale również przy przygotowywaniu wszelkiego rodzaju farszy. Twaróg, mak, orzechy — te produkty z łatwością zostaną przerobione przez maszynki do mielenia mięsa. W ofercie Masters Team znajdziesz zarówno tradycyjne, znane od lat urządzenia, jak i nieco bardziej innowacyjne sprzęty. Ważne, aby przy zakupie zwrócić uwagę na kilka ważnych kwestii:
- materiał wykonania — żeliwne maszynki są trwałe, łatwe w czyszczeniu i odpowiednie do kontaktu z żywnością,
- liczbę i rodzaj wymiennych końcówek — dzięki różnym końcówkom maszynka zmieli nie tylko mięso, ale również inne produkty spożywcze,
- sposób mocowania maszynki — odpowiedni zacisk i imadełko umożliwiają stabilne przymocowanie maszynki do blatu roboczego.
Jakościowe roboty kuchenne, które usprawnią Twoją codzienną pracę
Wybieraj maszynki i roboty kuchenne znanych i cenionych producentów. Rossner, Oscar Cook, KING Hoff — to renomowane marki, których urządzenia i akcesoria pozwalają na tworzenie w kuchni najlepszych kulinarnych dzieł sztuki. Poza maszynkami do robienia makaronu i mielenia mięsa w Masters Team wyposażysz swoją kuchnię w takie produkty, jak drylownice, dekoratorki i nadziewarki.